Liiketoiminta

Miten tehdä yritykselle laadukkaat verkkosivut? – 4 hyvää vinkkiä

Nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa yritysten on vaikea pärjätä, mikäli niillä ei ole lainkaan omia verkkosivuja. Eivätkä mitkä tahansa nettisivut riitä, vaan niiden pitää olla kokonaisuudessaan todella laadukkaat.

Muuten asiakkaat kääntävät katseensa toisaalle.

Olipa kyseessä sitten freelancer-valokuvaaja, urheilukaupan omistaja, online vedonlyönti sivut tai kokenut mainostoimisto, täytyy yritykseltä löytyä helppokäyttöiset, selkeät ja näyttävät sivut. Miten sellaiset sitten oikein tehdään?

Tässä jutussa käydään läpi 5 vinkkiä, joiden avulla oman yrityksen verkkosivut voi viedä ihan uudelle tasolle, jolloin menestyminenkin on todennäköisempää.

4 askelta kohti laadukkaita yrityksen verkkosivuja

1)   Hyvä verkkotunnus

Kaiken lähtökohtana on yrityksen verkkotunnuksen eli domainin nimi. On oleellista, että jo se antaa sivuista sekä yrityksestä laadukkaan vaikutelman, mutta lisäksi sillä on vaikutusta myös hakukoneoptimointiin (SEO).

Tässä muutamia vinkkejä, joiden voimin omalle yritykselle löytää parhaan mahdollisen domainin:

  • Pidä verkkotunnus lyhyenä: Mitä lyhyempi domain, sitä helpompi ihmisillä on muistaa se ja kirjoittaa oikealla tavalla.
  • Tee oikeinkirjoituksesta helppoa: Vältä vaikeita tai keksittyjä sanoja sekä slangia.
  • Valitse oikea domainin loppuosa: Valitse aina .fi tai .com oudompien päätteiden, kuten .net tai .org, sijaan.
  • Vältä numerot ja yhdysmerkit: Numeroiden ja yhdysmerkkien muistaminen on vaikeaa, eivätkä ne näytä niin hyvältä. Ne on myös helppo ymmärtää väärin.
  • Varmista osoitteen muistettavuus: Internet on pullollaan erilaisia sivuja ja siksi domainista on hyvä tehdä sellainen, että se jää varmasti mieleen. Näin ihmiset löytävät sen pariin myöhemminkin.

2)   Laadukkaan sisällön julkaiseminen säännöllisesti

Hakukoneet arvostavat myös sitä, että sivuille julkaistaan aktiivisesti laadukasta, relevanttia ja tuoretta sisältöä. Siksi on tärkeää, että artikkelien ja/tai blogitekstien julkaisemiseen on kehitetty tarkka suunnitelma.

Tämä ei koske pelkästään omille sivuille kirjoittamista, vaan myös yrityksen sivuille linkittäville ulkoisille verkkosivustoille kirjoittamista.

Jotta hakukoneiden tuloksissa pääsee korkealle ja ihmiset haluavat palata sivuille kerta toisensa jälkeen uudestaan, on verkkosivuille päivitettävä sisältöä niin usein kuin vain mahdollista.

Artikkelien ja muun staattisen sisällön lisäksi kannattaa julkaista myös arvosteluja ja palautteita. Niiden avulla yrityksen sivuille saa lisää tuoretta ja laadukasta sisältöä. Lisäksi hyvät arvostelut ja asiakaskokemukset tekevät sivuista houkuttelevammat.

Varmista, että teksti on relevanttia, brändiin kuuluvaa ja mukavaa luettavaa.

3)   Sivujen optimoiminen hakukoneita varten

Jotta ihmiset voivat löytää yrityksen verkkosivut, on tärkeää, että ne on hakukoneoptimoitu mahdollisimman hyvin.

Hakukoneoptimointi eli SEO pitää sisällään monia erilaisia toimintoja, jotka yhdessä määrittelevät sen, miten hakukoneet indeksoivat verkkosivut ja suosittelevat niitä käyttäjilleen.

Kun verkkosivut indeksoidaan, kilpaillaan sen jälkeen samoilla markkinoilla muiden samanhenkisten verkkosivujen kanssa.

Ja mitä parempi sivujen ulkoasu on, ja mitä laadukkaampaa sisältöä sieltä löytyy, sitä korkeammalle sivut näkyvät hakutuloksissa.

Tämä ei kuitenkaan ihan riitä, sillä hakukoneoptimointiin sisältyy muun muassa seuraavat toiminnot:

  • Latausaikojen nopeus
  • Sivujen mobiiliystävällisyys
  • Avainsanojen selaaminen ja sisällyttäminen
  • Ulkoisten linkkien korkealaatuisuus
  • Positiivisten arvostelujen määrä
  • Sisäisten linkkien hyödyntäminen

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, jolla on lopulta iso merkitys kävijoiden määrässä. Pienetkin puutokset voivat tiputtaa sivua monta välilehteä kauemmas.

4)   Selkeä ja näkyvä kuvaus yrityksestä

On tärkeää kirjoittaa heti etusivulle selkeästi se, mitä yritys tekee ja mahdollisesti tarjoaa. Tämän avulla voidaan välttää se, että ihmiset hämmentyisivät ja menettäisivät sitä kautta mielenkiinnon.

Panosta myös kuviin sekä väreihin ja pidä huoli siitä, että yrityksen nettisivuilta löytyy esimerkiksi “Tietoa meistä” tai “Meidän tarinamme” tms. Tämän avulla ihmiset saavat yritykseen enemmän kosketuspintaa.

admin

The author admin