Teknologia

T on teknologiaa triathlonharjoittelussa

Alkuperäiset triathlonistit olivat uskomattomia. Dave Scott ja Mark Allen saavuttivat uskomattomia saavutuksia triathlonissa kauan ennen kuin tekniikka valtasi lajin. Heillä ei ollut sellaisia mittareita kuin meillä tänään, eikä heillä todellakaan ollut kaikkia tiedonkeruukykyjä, joita meillä on. Silti he tekivät ennätyksiä ja kilpailivat rohkeasti. Itse asiassa Mark Allen pitää maratonennätystä Konassa vielä tänäkin päivänä. Tekniikka on triathlonistien hyvä ystävä, mutta sillä on varjopuolensa.

TEKNOLOGIAKOHTEET

Tekniikka on siis vallannut kaikki triathlonin osat. Yksi laajimmin tutkituista aloista on triathlonkellon alue. Joka vuosi on ostettavissa uusia kelloja, joiden mitat kasvavat triathleetille. Oma suosikkini on Garmin 910XT. Tämä kello antaa minulle sykkeen, tehon (tehomittarilla), tahdistuksen (valinnaisella jalka-anturilla), nopeuden, poljinnopeuden (valinnaisella poljinnopeussensorilla), mittarilukema, jaardit uinnissa ja paljon muuta. Jokainen näistä mittauksista auttaa minua mittaamaan menestystäni tai epäonnistumisiani jokaisessa harjoituksessa ja kilpailussa.

Tekniikka on edistynyt valtavasti polkupyörissä ja pyöräsarjoissa. Näihin kahteen aiheeseen liittyvän tutkimuksen määrä triathlonin maailmassa on uskomaton. Joka vuosi polkupyörien ja pyöräsarjojen aerodynaamisissa nopeuksissa tapahtuu uusia ja jännittäviä edistysaskeleita. Suurimman osan ajasta näillä tekniikoilla voi olla kaksi hyvin erilaista näkökulmaa. Tämä näkyi selvimmin vuoden 2016 MM-kisoissa Konassa. Diamond Bikes esitteli Andien pyöränsä, joka täyttää kaikki etu- ja takarenkaan välisen tilan kiinteällä palalla saadakseen tuulen ohittamaan tämän alueen aerodynamiikkaa varten. Toinen pyörä debytoi Konassa tänä vuonna täysin päinvastaisella ajatuksella. Ventum-pyörä eliminoi pyörän alaputken ja teki tyhjän tilan etu- ja takarenkaan väliin, jolloin vain yläputki oli jäljellä. Nämä ovat kaksi hyvin erilaista ajatusta aerodynamiikasta. Tämä on yksi hämmästyttävistä asioista tekniikan kehityksessä ja yksi huonoista puolista.

Jokainen triathlonin varuste on jatkuvassa teknologian kehityksessä. Kengät, märkäpuvut, sukat, ravintoaineet, hatut, aurinkolasit, kypärät, kilpa-sarjat ja kaikki mitä voit kuvitella. Tämä triathlonin tekniikan maailma ei ole lähelläkään valmistetta, ja se tulee jatkamaan rajojen työntämistä.

TEKNOLOGIAN KÄÄNPIUOTO

Tekniikka triathlonissa on hämmästyttävää. Nämä uudet tuotteet ovat jännittäviä ja tekevät jokaisesta vuodesta erilaisen. On olemassa uusia edistysaskeleita, jotka auttavat triathlonisteja kulkemaan nopeammin ja pidempään. Nämä uudet tekniikat auttavat jopa amatööritriathlonistia pääsemään nopeammin. Pelkästään uusien pyörien ostaminen voi merkitä eroa palkintokorokkeella tai sen ulkopuolella. Kenkien kehittyminen on auttanut monia urheilijoita välttämään vammoja, jotka vaivaavat niin monia, kuten jalkapohjan fasciitis. Teknologia auttaa jatkossakin urheilua parantamaan ja parantamaan.

TEKNOLOGIAN HAITTO

Teknologian haittapuoli on se, että amatööritriathlonisti saapuu paikalliseen kilpailuun jo kyvyttömänä voittamaan, koska jollain muulla on rahaa ostaa uusinta teknologiaa. Suurimmat ostot, kuten pyöräsarjoja ja polkupyöriä, voivat olla kalliita keskivertotriathleetille, ja silti on ihmisiä, jotka ostavat näitä tuotteita hälyttävällä hinnalla. Amatööritriathlonisti voi myös tuntea olonsa ylivoimaiseksi siitä, mitä ostaa ja mitä ei. Jotkut tekniikat eivät ole ylimääräisten kustannusten arvoisia, koska ne eivät vähennä kilpailuaikaa tarpeeksi merkittävästi maksamaansa hintaan. Nyt kun nämä uudet tekniikat ovat olleet käytössä jonkin aikaa, on alettu tehdä halvempia tuotteita. On mielenkiintoista seurata näiden torkkujen tulvaa markkinoille ja nähdä, kuinka se vaikuttaa tekniikan suuriin poikiin.

admin

The author admin